Οι Αδελφοί Σίστερς

Γουέστερν, παραγωγή Γαλλία, Ισπανία, ΗΠΑ, 2018, διάρκεια 122’

Σκηνοθεσία: Ζακ Οντιάρ

Πρωταγωνιστούν: Τζέικ Τζίλενχαλ, Γιόακιν Φίνιξ, Ριζ Αχμέντ, Τζον Σι Ράιλι

«Δεν έχουμε ξαναφτάσει τόσο μακριά», λέει ο μικρός Sister αντικρίζοντας την θάλασσα, οριοθετώντας την αρχή του τέλους μιας περιπλάνησης με όρους γουέστερν. Κι ενώ οι Sisters Brothers αλωνίζουν την Άγρια Δύση επιβιώνοντας μεταξύ κραιπάλης και βίας, παράλληλα ξεδιπλώνουν ένα εσωτερικό τοπίο ακραίας ψυχικής ευαισθησίας.

Καταδιώκουν για να σκοτώσουν έναν χρυσοθήρα, τον Hermann Kermit Warm, κατ’ εντολή του άπληστου και διεφθαρμένου Κυβερνήτη, ενώ ταυτόχρονα τον καταδιώκει κι ένας ανιχνευτής, ο John Morris, για να τους τον παραδώσει, βάσει συμβολαίου. Αναγκαστικά ο Hermann Kermit Warm πρέπει να πεθάνει· έχει όραμα για έναν καλύτερο κόσμο αλληλεγγύης και αυτοδιάθεσης. Όραμα που απειλεί την ύπαρξη των δύο κατά βάθος μελαγχολικών αλλά σκληρών παράνομων της Δύσης και του μοναχικού μα κατά βάθος ρομαντικού κυνηγού επικηρυγμένων, που βρίσκονται στο κατόπι του – όραμα στο οποίο τελικά μπορεί και να μην αντιστέκονται.

Η δράση λοιπόν περιορίζεται σε μια απλή, σχεδόν βαρετή, αφήγηση, δεν εμπλουτίζεται με φαντασμαγορικές συμπλοκές, αναίτιες πράξεις εκδίκησης και διαμελισμένα πτώματα στην αχανή απεραντοσύνη. Οι ήρωες μονομαχούν με το παρελθόν τους, με τα κακοποιημένα παιδικά χρόνια τους, την εγκατάλειψη, την πίστη τους σε έναν καινούργιο κόσμο, ακόμα και με την ιδέα της επιστροφής, γιατί πλέον έχουν εκτίσει την ποινή της επιλογής τους να ενηλικιωθούν με την φυγή.

Τώρα θέλουν να επιστρέψουν.

Και, ξαφνικά, ανάμεσα στις θολές εικόνες καπνού και νύχτας, ένα κατακόκκινο σάλι που η μυρωδιά του τους χαρίζει απλόχερα την αληθινή τους φύση: είναι μεγάλα παιδιά που τράπηκαν σε φυγή.

Μ2

Προσθέστε σχόλιο

To e-mail σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


*