Νομίζω πως το μέλλον της κυρίας Μέι εξαρτάται τώρα πια και σε μεγάλο βαθμό από τους Ευρωπαίους: Η βρετανική κυβέρνηση απέκτησε σχέδιο για την μελλοντική σχέση ΗΒ και ΕΕ, ωστόσο οι σκληροί θιασώτες της (καθαρής) εξόδου δεν (θα) είναι διατεθειμένοι να κάνουν βήμα παραπάνω, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με την ΕΕ, ώστε να προσαρμοστούν σε ενδεχόμενες αξιώσεις της τελευταίας. Για την ακρίβεια, δεν είμαι βέβαιος ότι ο Μπόρις Τζόνσον και η παρέα του (επτά μέλη του υπουργικού συμβουλίου) δεν πρόκειται να ψάξουν (Ευρωπαϊκής προέλευσης) αφορμές για να σκοτώσουν αυτό το σχέδιο που αναγκάστηκαν, για την ώρα, να υποστηρίξουν. Και σε αυτή την περίπτωση, η θέση της κυρίας Μέι θα είναι πολύ επισφαλής.

ν.κ.

υγ1. Σήμερα, ημέρα Σάββατο, είναι όλα διαφορετικά, τα πάθη στο νησί καταλαγιάζουν. Είναι ημέρα της Εθνικής Αγγλίας και ευχόμαστε πως θα υπάρξουν άλλες δύο – για να έρθει σπίτι της η κούπα.

υγ2. Σήμερα, ημέρα Κυριακή, όσοι πραγματικά αγαπούν το ποδόσφαιρο αισθάνονται ευτυχείς. It’s coming home. Θα το ζήσουμε, επιτέλους. Αξίζει που υποφέραμε και δεν αλλαξοπιστήσαμε – που έπρεπε να δακρύσουμε παρέα με τον Γκασκόιν.

υγ3. Σήμερα, ημέρα Δευτέρα, τα πολιτικά πάθη στο νησί αναζωπυρώνονται. Το χτύπημα στην κυρία Μέι έρχεται γρήγορα, καθώς ο υπεύθυνος για την διαπραγμάτευση με την ΕΕ υπουργός της, μαζί και ο υφυπουργός, δήλωσαν την παραίτησή τους – χάος στην κυβέρνηση και στο κόμμα των Συντηρητικών.

υγ4. Σήμερα, Δευτέρα απόγευμα, παραιτήθηκε και ο Μπόρις Τζόνσον – και δεν χρειάστηκε κάποια τυπική αφορμή Ευρωπαϊκής προελεύσεως. Τα υστερόγραφα σταματούν εδώ, δεν ξέρω για τα γεγονότα – τα πολιτικά, όχι της μεθαυριανής Τετάρτης…It’s coming home.