Σε χρηματιστηριακή διάθεση πάλι – που λέει ο λόγος. Διαβάζω πώς την Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου, ο δείκτης S&P 500 του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης σημείωσε πτώση 4% – και η Δευτέρα καταγράφηκε ως η χειρότερη ημέρα των τελευταίων έξι χρόνων. Την Τρίτη, στις 9:25 το πρωί, ο δείκτης σημείωνε άνοδο 2% – και η Τρίτη 6 Φεβρουαρίου καταγράφηκε, μετά από αρκετά σκαμπανεβάσματα, ως η καλύτερη ημέρα σε διάστημα ενός χρόνου.

Τώρα μπορώ να εξηγήσω αυτό που βλέπουμε συχνά σε αμερικάνικες ταινίες, περιωπής και άλλες. Το ζεύγος βρίσκεται στο κρεβάτι και ο ανάξιος εραστής – έτσι σκεφτόμαστε – είναι κολλημένος στην οθόνη του φορητού υπολογιστή του. Παρακολουθεί τα ασιατικά χρηματιστήρια για να είναι έτοιμος, πρωί πρωί, να πάρει θέση (αγοραστή ή πωλητή) – μην χάσει καλές ευκαιρίες. Πράττει ορθολογικώς: το κόστος ευκαιρίας του σεξ μπορεί να είναι μεγάλο.

ν.κ.

υγ. Ο σεξισμός ανήκει όλος στους σκηνοθέτες και τους σεναριογράφους – πάντως η έρευνα έχει δείξει πως η τεστοστερόνη, μεταξύ των ορμονών, επιδρά στην χρηματιστηριακή συμπεριφορά.